Cele 4 legaminte – Don Miguel Ruiz

Imprumutata de o prietena, Cele patru legaminte este ‘o carte despre intelepciunea Tolteca’ si totodata ‘un ghid practic catre libertate personala’. 

Cu alte cuvinte, cunoastere pe intelesul tuturor. Mereu am crezut ca secretele lumii sunt mult prea complicate si prea periculoase pentru a fi impartasite cu mine, neofitul exemplar. ‘Cele 4 legaminte’ insa mi-a aratat ca aceasta intelepciune bine pazita nu face altceva decat sa puna in centrul atentiei un singur element: individul. 

Desi ma simt nevoita sa recunosc ca nu as fi ales pentru insami aceasta carte in mod normal, ‘Cele patru legaminte’ vorbeste despre puterea de a ne dezbara de ura, de greutatea trecutului si de iluzia viitorului, incurajandu-ne sa imbratisam fara teama singura certitudine pe care o avem: clipa de fata. Ne indeamna sa traim simplu dar din abundenta, eliberati de haturile opresiunii sociale si ale frustrarilor personale si sa intelegem ca adevarata libertate se obtine prin exercitiu, consistenta si devotament.

O lectura usoara dar incarcata de putere, aceasta carte ne invata sa iertam si sa acceptam, sa ne iubim mintea si corpul cu toate imperfectiunile sale, sa ne recapatam inocenta pierduta si sa gasim valoare si inteles in ACUM, de departe cea mai puternica forta la dispozitia noastra. 

Recomand aceasta carte celor care incearca sa gaseasca o cale de intoarcere catre ei insisi, celor care incearca sa faca pace cu trecutul si deopotriva celor care se simt coplesiti de viitor. Promit ca aceste pagini vor oferi clipele de slow living de care avem toti nevoie din cand in cand, o sesiune de meditatie sub forma unei carti. 

Si desi nu pot promite ca voi respecta mereu aceste legaminte, aceasta carte mi-a oferit tihna si comfort intr-o saptamana in care aceste doua lucruri au fost foarte greu de gasit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s